søndag 5. september 2010

Sorry, kompis, du er arveløs!

Kjære Selmer
Det var ikke fordi vi ikke ville at du skulle ha noe å arve. Tvert imot ønsket vi veldig sterkt å legge til rette for det - og vi gikk fra butikk til butikk for å få det til. Som du skjønner er det ikke snakk om å bli generelt avskåret fra din arvelott her, men det handler om noe helt konkret - Sofies første sykkel.

Hun fikk den nemlig til bursdagen av farmor og farfar, men det var vi som skulle kjøpe den inn til henne. Så var tanken vår at hvis vi kjøpte en som var noenlunne kjønnsnøytral i utformingen, kunne jo du arve den når det var din tur og Sofie trengte en større sykkel. Slik skulle det ikke gå.

For noen dager siden her på bloggen var jeg inne på kjønnspolariseringen i lekemarkedet. I dag hørte jeg at det faktisk er mye verre nå enn bare for ti år siden. De samme mekanismene er tydelig til stede i sportsbutikkene også, for vårt forsøk på å få en kjønnsnøytral sykkel var mislykket både hos G-sport, InterSport og SuperG. Dette var det mest kjønnsnøytrale vi fant...

Men antrekket sto da i stil...! :-)


Vi prøvde forøvrig å motivere Sofie til en litt tøff hjelm, men da fikk vi tydelig beskjed om at "den passer jo ikke til sykkelen, pappa"...! Så jeg håper det er greit for deg at du allerede nå er arveløs hva denne sykkelen gjelder. Siden vi regnet med at du ikke vil si nei takk til en ny når den tid kommer, lot vi ikke dette legge en demper på en innholdsrik dag, med gudstjeneste på Frelsesarmeen, tur i Losby med gode venner Lasse, Silje & Erika (med innlagt ridetur for småjentene), middag hos din farmor og farfar og litt boligspotting på vei hjem.



Sofie med sykkeldonorene. 
Deilig med utemiddag i september! 
Fornøyd med å ha bøffa farmors halskjede.

1 kommentar: