søndag 19. september 2010

Climb ev'ry mountain

Kjære Selmer

Bare så det er klart - overskriften er nødvendigvis ingen oppfordring om å bli fjellklatrer. Det er heller ingen hentydning om at du bør sette deg inn i Sound of Music-universet - som en Smith-Solevåg blir du tidsnok innlemmet i det; med en mor i von Schmidt family singers og en far som av bisarre årsaker kan altfor mye tekst fra filmen.

Derimot er det en beskrivelse av holdningen din for tiden - men her snakker vi altså fjell i overført betydning. Dine Mount Everest, Mount Blanc, Galdhøpiggen eller Dalavardin (989 m.o.h., nær hytta ;-) ) består av en hvilken som helst trapp. Oftest hos farmor og farfar..

Du kan være langt inne i stua der, iherdig opptatt med å dekonstruere ett eller annet som Sofie har brukt lang tid på å lage i lego - når du plutselig kommer på at det finnes jo langt festligere ting. Dermed legger du avgårde i fullt firsprang (som ikke er en metafor for en lynkrabber som deg), i det du runder svingen til gangen klukk-ler du litt, på vei gjennom entreen likeså - og så - og så - jublende lyder i det trappetrinn etter trappetrinn forseres.



Tenk om noen hver av oss hadde klart å beholde denne entusiasmen over å prøve nye ting!

Foreløpig er det litt verre å komme ned igjen på kontrollert vis, så dermed er det mye gymnastikk og tidtrøyte  innlagt i dette for oss rundt deg også.

Takk for deeeet.


Dette er altså ikke Michael Jackson himself, men fra filmen The Jacksons - An American Dream, hvis du skulle trenge en påminner om overskriften.

1 kommentar:

  1. Selmergodgutten er en opplevelse for øye og øre der han raser avgårde. Veldig spent på hva som skjer når krabbestadiet er over.......og DET er like "rundt hjørnet". DA blir det trim i heimen for flere av oss.

    SvarSlett