onsdag 1. september 2010

Min sønn, mullaen

Kjære Selmer.

Du er jo som tidligere anført, verdens søteste unge, og - også ifølge noenlunne uhildede kilder - usedvanlig blid. Ikke desto mindre har du pådratt deg noen variabelt flatterende kallenavn; blant dem Markus, Knurrepotte - og Mulla.

Mulla med dametekke. Og med flere kallenavn.
Markus er rett og slett fordi du virker ute av stand til å ligge på ryggen - for eksempel ved bleieskift. I det øyeblikket du legges ned forvandles du til et virvelløst dyr som hvileløst marker deg rundt på underlaget, uavhengig av om det bidrar til ytterligere innsausing i ekskrementer eller ikke. Vi i produksjonsavdelingen har imidlertid vært ute en våkenatt før, så vi har lært oss noen strategier for å få møkka av og bleia på. Men ingen av strategiene bidrar særlig til å forebygge protester, gjerne i form av knurring.

Derav det neste kallenavnet. Knurrepotte er ikke uventet lånt fra en av Smithfamiliens lidenskaper og juletradisjoner, Tante Pose. Innen du leser dette regner jeg med du skjønner godt hva jeg mener. Kallenavnet har relativt overlappende bruksområdet som det neste, nemlig...

...Mulla. Navnet er ikke forbundet med en viss kurder som preget mediebildet på 2000-tallet. Derimot er det en substantivering av ett av dine favorittgjøremål i de relativt få andelene av døgnet du ikke er fornøyd, nemlig å mulle. Gjorde et opptak av deg på mobilen i dag, men jeg klarte dessverre ikke å få det over hit på bloggen. Men hvis du hører for deg blanding av knurring, fyllerør og tarzan-hyl - så begynner du å nærme deg. Bruksområder kan være hvis du ikke får neste grøtskje fort nok, hvis dørgrinda av en eller annen grunn er lukket når du ikke vil den skal være det, hvis du er i generelt bulldoserhumør og går løs på noen av Sofies legokonstruksjoner.Eller hvis du våkner 03:45 og er sulten, til tross for at produksjonsavdelingen har bestemt at nattmåltider er inndratt på permanent basis.

Mulla Selmer kan også tippe over i neste gir. 

Så kjære Selmer, Markus, Knurrepotte & Mulla. Kjært barn kan vel ha mange navn?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar